Referenties

Een aantal van mijn klanten aan het woord. 


164.jpg

Via een vriendin ben ik in contact gekomen met Nory en sindsdien is ze hier regelmatig voor de behandeling van afwisselend een van mijn zes paarden.

Op een dag ontdekte ik bij mijn 20-jarige ruin Pacha een gezwelletje aan de koker van ongeveer 1 à 2 cm groot. Het advies van de dierenarts was afblijven tenzij het groeit. Helaas was het gezwelletje na een maand of twee al ongeveer verdrievoudigd. 

Voordat ik besloot tot operatie, heb ik Nory gevraagd of zij wellicht iets voor Pacha kon betekenen. Gelukkig gaf ze aan dit te kunnen. Na 3 behandelingen had mijn paard het gezwel er zelf uitgewerkt.

Er kwam een flinke zwelling rondom het gezwel en een gaatje in de huid. Het gaatje werd groot genoeg om langzaam het gezwel naar buiten te werken. Het gezwel droogde éénmaal naar buiten gekomen in en brokkelde langzaam af. Al met al duurde het proces een maand of twee.

Fantastisch, geen operatie nodig! Pacha heeft het zelf gedaan met de ondersteunende behandelingen van Nory.


Tygo nog een beetje moe na de behandeling van Nory

Tygo nog een beetje moe na de behandeling van Nory

Na weer de zoveelste pijnstiller kuur van de dierenarts, die alleen maar tijdelijk hielp, toch verder kijken naar andere mogelijkheden.

Wij verzorgen al het borduur werk voor de kleding van Nory, dus toen Nory weer langs kwam voor kleding toch eens vragen wat is nu precies Craniosacraal Therapie, en is het ook voor kleine lieve hondjes die last van de rug hebben.

Onze Tygo is een paar jaar geleden gegrepen door een andere grote hond, en daar heeft hij veel last van gehouden, kan niet ver lopen en zakt soms door zijn voorpootjes.

Binnen 5 minuten had Nory bij Tygo gezien en gevoeld waar de pijn punten zaten, en of ze er iets aan kon doen.

Nu na meedere sessies zien we vanaf het begin gewoon dat Tygo weer vooruit gaat, kan weer verder lopen en zakt niet meer door zijn pootjes, wij zijn daar heel erg blij mee, je wilt niet dat een hond waar je zoveel plezier van hebt continu pijn moet lijden.

Vandaar dat we ook andere mensen vertellen van de wonderbaarlijke Therapie


Screen Shot 2018-02-05 at 12.23.55.png

Mijn 19 jarig paard Annabel trof ik het laatste anderhalf jaar regelmatig kreupel aan wanneer ik op stal kwam. Het hele traject van dierenarts, hoefsmid, fysiotherapeut, osteopathie en zelfs onderzoeken in de paardenkliniek hebben eigenlijk geen duidelijkheid gegeven. Er was geen deskundige die mij kon vertellen wat er met Annabel aan de hand was. Wel zag ik Annabel steeds meer in zichzelf keren en van een gelukkig paard was zeker geen sprake meer. Ze stond vaak maar wat te staan, wanneer ik dat zag brak mijn hart. Ik wist niet meer wat te doen en vroeg me werkelijk af of ik misschien weleens de moeilijkste beslissing zou moeten nemen waar ik als eigenaar voor zou kunnen komen te staan.  

Op  stal kwam Nory al voor andere paarden en op advies van de pensioneigenaresse heb ik contact met Nory gezocht. Tijdens de eerste behandeling heb ik mijn zorgen geuit en gevraagd of Nory kon voelen of het leven “klaar” was voor Annabel. Heel duidelijk kwam naar voren dat dit zeker niet het geval was. Annabel bleek veel oud verdriet in zich te hebben waardoor zij blokkades in haar lichaam had opgebouwd. Dit verdriet moest los worden gelaten. Na de eerste behandeling zag ik al een verschil in het gedrag van Annabel, ze keek een stuk levendiger uit haar ogen en af en toe zag ik weer een beetje het rebelse in haar. Bij mijzelf was ook een last van mijn schouders afgevallen en kon ik mijn zorgen om haar wat loslaten waardoor ik weer ontspannen met Annabel kon omgaan. We hebben nu een aantal behandelingen achter de rug en ze knapt zienderogen op. 

Op dit moment zijn we zelfs zover dat ik weer kleine stukjes op haar rijd en lekker met haar aan het trainen ben. Ik zie een paard wat nog zin heeft in het leven. Wat betreft ons samen is er weer een fijne verbinding. Het belangrijkste doel voor mij is het welzijn van Annabel zodat we samen nog mooie momenten kunnen beleven.

Astrid


193.jpg

Slokdarmverstopping
Mijn Arabieren ruin Sammy van 23 jaar verslikte zich op een dag in zijn krachtvoer. Hij hoestte en kwijlde, maar het schoot niet los.

Snel belde ik de dierenarts en die was er gelukkig snel. De dierenarts heeft spierverslappers ingespoten in de hoop dat het in de volgende 24 uur los zou schieten. Helaas was er geen verbetering en werd Sammy slapper door uitdroging en uitputting. De dierenarts heeft nog geprobeerd om via een slang door de neus te spoelen met warm water maar dit liet hij helaas niet toe. 

Ik besloot Nory te bellen. Eigenlijk ging ik er vanuit dat dit een geval voor de dierenarts was omdat een verstopping mij te technisch leek. Maar goed, er bleef nu niets anders over. Ik belde en ze was er in no time. Ze woont gelukkig erg dichtbij. Arme Sammy, totaal uitgeput.

Sammy zuchtte diep toen Nory zijn stal binnenliep. Hij kende haar, dat was een voordeel. Het vertrouwen was duidelijk. Met zachte hand, in alle rust behandelde Nory hem. Mede door de spierverslappers en de behandeling kon Sammy meer en meer ontspannen, waardoor hij ineens ging slikken. Wauw, wat een opluchting. 

In de weken daarna heeft Nory Sammy nog een aantal keren behandeld. Want de verstopping had behoorlijk wat impact op zijn lijf. Inmiddels is hij weer fit, rond en gezond.

Irene


Preso (links) en Cujo (rechts)

Preso (links) en Cujo (rechts)

Met ons eerste Spaanse paard Cujo 'tobben' we nu ongeveer drie jaar. Hij is erg gesloten, moeilijk te halsteren (litteken op zijn oor dus heeft daar ook o.a. vast mee te maken) en reageert enorm op lichaamstaal. Hij lijkt bijna een het beetje vertrouwen in mensen te hebben verloren. Cujo wordt niet gereden.

Preso is sinds twee jaar onze tweede Spanjaard. Hij is een ontzettend braaf en stabiel paard die ook en fijne leermeester is voor Cujo. Met rijden komen we soms wel wat dingen tegen waar we graag Nory naar wilden laten kijken.

Nory kwam langs en begon met Cujo. Ze heeft hem geholpen met een behandeling en wist ons erg veel te vertellen, waar wij Cujo goed in konden herkennen. Het goede nieuws was dat het zeker goed kan komen met hem met genoeg tijd. En dit gunnen wij hem van harte!

Bij Preso voelde ze wat blokkades in zijn rug en die kon ze met Cranio Sacraal goed behandelen. We hebben de rug gevoeld voordat ze begon (koud, geen doorstroming) en we voelden de rug nadat ze klaar was, warm en het stroomde weer! Je zag zelfs verandering!

Wij vonden het een hele bijzondere ervaring!
Dank voor je komst en hulp Nory.

Sam, Manon en Fred


Boy.jpeg

Mijn paard Boy is al een wat oudere heer aan het worden die lichamelijk wat blessures heeft. 

Ik wil hem zo comfortabel mogelijk houden en om dit te kunnen doen heeft Boy toch zijn beweging nodig die hem ook uit blijft dagen. Nu was Boy best stijf in zijn achterhand geworden door een blessure in zijn knie. Een vriendin van mij rade aan om anders eens te vragen of Nory wat voor hem zou kunnen betekenen en dat kon ze gelukkig,

Boy heeft nu al een aantal behandelingen ontvangen en hij knapt hier erg van op. Hij is minder stijf in zijn achterhand. Ook wordt zijn gehele lichaam steeds beter in balans en durft Boy weer steeds meer zijn lichaam te bewegen. Hij is van een oude en stijve man langzaam weer aan het veranderen in een ouder paard, maar wel met een soepel lichaam die weer vol in zijn kracht komt.

Ook in zijn mentale stuk knapt Boy erg op. Hij is weer vrolijk, wordt weer zijn oude ondeugende zelf en is weer trots. Omdat de blessures helaas chronisch zijn zullen deze nooit meer geheel verdwijnen, maar Boy leert er met de behandelingen steeds beter mee om te gaan. En de gebieden rondom de knie worden steeds beter en sterker, waardoor de blessure steeds minder een probleem wordt.  

Ik ben erg blij met de vooruitgang die ik zie en we zijn er nog niet. 

Krista


20171107_212246.jpg

Via een stalgenootje kwam ik bij Nory terecht. Ze was toen nog bezig met de opleiding en ik vroeg haar om Jack ook eens te behandelen. Gewoon om te kijken hoe Jack daarop zou reageren. Nou, niet dus. Hij vond het maar raar en zat vooral lichamelijk vast als een huis. Dat werd een hele klus. Nory heeft hem toen 5x behandeld en hoe vaker ze Jack “onder handen” nam hoe opener hij werd.

Lichamelijk werd hij ook steeds losser en kwam letterlijk beter in z’n vel te zitten. Na deze 5 behandelingen spraken we af dat ze 1x in de 3 maanden Jack zou behandelen gewoon omdat ik niet wilde dat hij lichamelijk weer zo vast kwam te zitten. Door deze behandelingen leerde Jack beter te communiceren en daar had ik met rijden ook weer veel profijt van.

Tinkers staan erom bekend dat ze erg hard zijn voor zichzelf. Door Nory leerde hij aan te geven wat hij wel- en niet prettig vond en vindt en daar ben ik erg blij mee. Zijn lijf is lekker los en Nory komt nu 2x per jaar voor een “onderhoudsbeurt”. Mocht er tussendoor iets zijn, dan trek ik eerst bij Nory aan de bel. Wij zijn erg blij met Nory en ze is echt een meerwaarde!

Anita


Savino.jpg

Nadat ik zag hoeveel de behandelingen van Nory deden voor de paarden van mijn stalgenoten heb ik haar gevraagd eens naar mijn warmbloed te kijken. Hij kan nogal snel in de stres schieten en trekt daarbij enorm zijn flanken op. Ook had hij moeite met op gewicht komen. Hij heeft nu een aantal behandelingen van Nory gehad en is zichtbaar opgeknapt. Hij kan beter met zijn stres omgaan en begint meer ontspannen in zijn lijf te worden.
Marlies