Cranio Sacraal therapie

craniosacraal.png

Ieder mens, paard, hond, kat heeft een craniosacraal systeem: een hoofd (cranio) met hersenen, een wervelkolom met ruggenmerg en een heiligbeen (sacrum). Het craniosacraal systeem zorgt ervoor dat het hele lichaam wordt aangestuurd.

Werking van het Cranio sacrale systeem

Naast het hart wat er voor zorgt dat er bloed door het lichaam wordt gepompt en de longen die zorgen voor onze ademhaling is er nog het cranio sacrale systeem. Dit systeem wordt aangestuurd vanuit de hersenen en zorgt ervoor dat via een ritmische beweging het hersenvocht vanuit de hersenen via het ruggenmerg naar het heiligbeen stroomt.

Om een goede werking van het craniosacraal systeem te krijgen is het belangrijk dat het hersenvocht zonder blokkade/blessure alle delen van de hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen kan bereiken.

Craniosacrale therapie is een zachte behandelwijze die afkomstig is uit de osteopathie en is nu zover ontwikkeld dat het een zelfstandige behandelwijze is geworden.

Help je dier met Cranio Sacraal

Er zijn veel redenen te bedenken om een dier een cranio sacrale behandeling te geven. De therapie heeft zich bij tal van aandoeningen al bewezen, zoals:

  • Stijfheid
  • Rugklachten
  • Achterhandproblemen
  • Maag- en darmklachten
  • Kreupelheid / onregelmatig lopen
  • Problemen met het trainen
  • Frustratie / boosheid

Ook kun je een preventieve behandeling geven. Problemen zijn er soms al terwijl je het niet merkt aan het dier. Met een preventieve behandeling kun je problemen en pijn voorkomen.

Doormiddel van de handen op het craniosacraal systeem te leggen ontspant het bindweefsel, ook wel het fascia genoemd. Als craniosacraal therapeut zal ik mijn handen op verschillende plekken op het lichaam van het dier plaatsen. Daarmee komt er beweging in het craniosacraal systeem en krijgt het achterhoofdbeen, lendenen en bekken meer ruimte om soepel te kunnen bewegen.

Behandeling van honden en paarden

Ik kom graag bij je langs voor het behandelen van je hond of paard.