Craniosacraal therapie
voor paarden

Kan je paard tijdens het rijden niet helemaal lekker door het lijf bewegen? Is hij onregelmatig? Kantelt hij zijn hoofd wel eens? Of zijn er problemen waar je net niet helemaal de vinger op kan leggen? Craniosacrale therapie is een zachte behandelwijze die bij veel problemen kan helpen.

Heb je ooit gedacht dat het probleem misschien wel in het lendengebied of de bekken kan zitten? Of misschien zit er wel te veel spanning op het achterhoofdbeen, waardoor je paard geblokkeerd wordt om soepel door zijn lijf te bewegen. Het aansturen van het cranioscacraal systeem begint in het hoofd. Vandaar uit wordt de beweging in gang gezet en gaat via het ruggenmerg door naar het heiligbeen en bekken.

> Meer over cranio sacraal therapie

Een behandeling van je paard

Wanneer ik langs kom om je paard te behandelen bespreken we voorafgaand samen de problemen waar je tegenaan loopt en wat de geschiedenis van je paard is. Het is voor mij belangrijk om te weten wat de klachten precies zijn en hoe lang deze al spelen.

Tijdens de behandeling hef ik blokkades op en stimuleer ik het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Afhankelijk van de situatie en de achterliggende problemen gebruik ik naast cranio sacraal therapie hiervoor ook Reiki en pas ik soms ter extra ondersteuning etherische olie toe. 

In de vertrouwde omgeving

Voor een behandeling kom ik bij je paard langs zodat deze in een veilige - en voor hem bekende - omgeving is. Een behandeling duurt normaal gesproken ongeveer een uur. Voor de eerste kennismaking kan dit soms wat uitlopen. 

Na de behandeling

Na de behandeling adviseer ik om minstens 3 dagen het paard niet te berijden of zwaar te belasten. De behandeling stopt namelijk niet als ik weg ga, maar het blijft doorwerken in het lichaam van het paard. Je paard heeft hier wat tijd voor nodig. Het paard mag wel in de wei of de paddock.

Aantal benodigde behandelingen

Vaak zie je na de eerste behandeling al verbetering. Elk paard en elk probleem is echter verschillend en daardoor is het ook moeilijk om van tevoren te zeggen hoeveel behandelingen er nodig zullen zijn. Over het algemeen zijn er drie tot vijf behandelingen nodig om de meeste klachten te verhelpen. Dit is uiteraard geen garantie.

Kosten voor een behandeling van je paard

Bekijk mijn tarieven voor een actueel overzicht van de prijzen.